10 Joar de Boetners, nieuw album!!

10 jaar de Boetners. De traktatie? Een nieuw album!

Daar is hij dan eindelijk.. het vierde wapenfeit van de Boetners! Geheel onverwacht releast de Achterhoekse dialectband vandaag, 14 juli 2021, hun nieuwe album. De vier muzikanten uit de omgeving van Doetinchem, die onlangs hun aankomende terrasconcert (7 augustus) bij de DRU binnen een paar uur uit wisten te verkopen, vieren vandaag hun 10e verjaardag. Reden genoeg om de fans te trakteren met een nieuw album.

“Het was een bijzonder jaar. We zagen plotseling onze agenda leeglopen en kregen ineens zeeën van tijd” aldus Kevin Raayman, frontman van de band. “In eerste instantie was het wel even lekker die rust maar al snel gingen onze handen jeuken” vult Koen aan. ‘’In 2020 hebben we alsnog een aantal leuke en bijzondere dingen mogen doen. Een aantal live-streams, speciale uitzendingen op TV (Omroep Gelderland) en een bijzondere samenwerking met de Belgische producer Wouter van Belle rondom de single “Ik Kom Ooit Wel Weer”. Uiteindelijk mochten we zelfs weer een (uitverkocht!) terrasconcert voor publiek spelen maar dit ging helaas niet door’’. Koen brak vlak voor het concert zijn sleutelbeen op vier plaatsen en daarom moest de band helaas de show annuleren. “Dat was niet te gek” vullen Alex en Bram meteen aan. Het contrast was groot met 2019: een succesvol jaar met onder andere een uitverkocht theaterconcert in het Amphion, veel airplay en tevens live spelen bij NPO Radio 2 en natuurlijk in het voorprogramma staan van Normaal waarbij ze speelde voor 20.000 man.

Ondanks de tegenslagen hebben de mannen van de Boetners de instrumenten niet aan de muur opgehangen. Het geplande album voor 2020 hebben ze niet in de vrieskast maar juist in de broeikast gezet. Ze hebben er meer tijd ingestoken dan ooit tevoren en het tot een ongekend niveau gebracht. Verwacht echte lekkere Rock-‘n-Roll nummers zoals je van de Achterhoekers gewend bent maar ook een aantal pareltjes uit onverwachte hoek.

“14 juli was het weer zo wiet”

De band viert vandaag dus hun 10e verjaardag. Zoals in het eerste nummer uit 2011 al bezongen werd: ‘’14 juli was het weer zo wiet’’. Als dank voor de support van de afgelopen jaren beloven de heren dit jaar, als de maatregelen het toelaten, een echt groots dampend 10-jarig jubileum concert te geven voor de fans. Als cadeau en warmmaker voor dit feest hebben ze alvast hun vierde album geheel onverwachts uitgebracht zodat iedereen de nieuwe nummers straks hard mee kunnen schreeuwen. De voorpret kan beginnen!

Het album is onder andere te vinden op Spotify en als CD te bestellen!